همه چیز درباره قارچ ها
 
دستورالعمل ساخت سالن پرورش قارچ دکمه ای استاندارد ۲ – ویرگول

دستورالعمل ساخت سالن پرورش قارچ دکمه ای استاندارد ۲ – ویرگول

هیتر ها در اندازه ها و قیمت های مختلفی وجود دارند که باید از آن ها با توجه به نیاز سالن استفاده کرد. آخرین قیمت کمپوست بلوکی وکمپوست کیسه ای از معتبرترین کارخانه های کمپوست سازی را از مجموعه قارچ برتر بخواهید. پس از ۱۲ تا ۱۴ روز بعد از مرحله کمپوست و کاشت قارچ دکمه ای باید روی سطح کمپوست یک لایه خاک پوچ یا پر درز قرار داده شود. بذر یا اسپان قارچ معمولا به همراه بذر غلات، کود سبز و یا پرلیت قرار داده می شود. چنانچه مدیوم در کیسه های پلاستیک فشرده و متراکم نگردیده باشد و ۲ تا ۵ درصد اسپان بذر با مدیوم مخلوط شده باشد مدت زمان انکوباسیون یک تا ۲ ماه به طول خواهد انجامید . اسپان بخشی از اندام قارچ است که در هنگام کشت به عنوان بذر مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی از کشورها معمولا” از اسپان خاک اره استفاده می گردد و آماده سازی مدیوم نهائی مشابه تهیه اسپان است .. در اروپا به جای اسپان خاک اره از اسپان بذر به عنوان مدیوم اسپان استفاده می گردد. در این مرحله اسپان و یا بذر به اندازه ۵/۲ درصد به کاه و کلش اضافه می گردد. !

قیمت کمپوست قارچ دکمه ای 99 برای چیدن قارچ ها کل کلنی را به داخل کیسه فشار داده می شود و پس از پیچ دادن به خارج کشیده می شود. کشت های کیسه ای لنتینوس را می توان در واحد های تولید قارچ دکمه ای که در آن فاکتورهای محیطی از قبیل درجه حرارت ، رطوبت ، اکسیژن و گاز کربنیک و نیز آفات و بیماریها و غیره تحت کنترل می باشد، پرورش داده و به تولید رسانید. به گونه ای که قادراست این مواد راقبل از تخمیر کاملا تجزیه نموده ومورد استفاده قرار دھد . بهترین زمان چیدن قارچ صدفی زمانی است که قطر کلاهک به ۸ تا ۱۰ سانتی متر رسیده باشد. از آنجا که قارچ صدفی در دامنه دمایی وسیعی رشد می کند، از میان شرایط محیطی اثر بخش در پرورش و کشت قارچ صدفی، درجه حرارت از اهمیت کمتری برخوردار است. این است که در بیماری های موجودات زنده (عفونی) امکان سرایت بیماری وجود دارد ولی در بیماری های غیر زنده (غیر عفونی) امکان سرایت وجود ندارد چون در اثر عوامل محیطی ایجاد می شود. از شرایط محیطی مهم اثرگذار بر پرورش قارچ صدفی می توان به درجه حرارت، رطوبت، اسیدیته، نور، اکسیژن و دی اکسید کربن اشاره کرد.

غلظت دی اکسید کربن بهینه برای پرورش قارچ صدفی حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد می باشد و این غلظت موجب افزایش رشد میسیلیوم می شود. بهترین اسیدیته یا pH برای رشد قارچ صدفی حدود ۵/۵ تا ۵/۹ می باشد. در روز چهاردهم برش های ضربدری برای خروج اندام زایشی در کیسه ها ایجاد می شود. این اندازه ها به خاطر چیدمان قفسه ها میباشد که از فضا بیشترین استفاده شود. قارچ لنتینوس از گذشته های دور به روش سنتی در روی تنه درختان سخت چوب و در محوطه باز کشت می گردیده ، لیکن اخیرا” تکنیکهای کشت شی تا که در کیسه های پلاستیک استریلیزه شده به صورت گسترده ای در حال توسعه است . در این مرحله کمپوست قهوه ای شده و بوی آمونیاک می دهد . در شرکت تولید کننده قارچ دکمه ای سفید پرورش قارچ دکمه ای شامل ۳ مرحله کلی است. ابزار ومواد لازم برای کشت کیسه ای شی تاکه عبارتند از کیسه های پروپیلن و انواع موادی که به عنوان مدیوم بستر یا کمپوست جهت تغذیه و رشد میسیلیوم به منظور تولید قارچ مورد استفاده قرارمی گیرند . زمان انکوباسیون از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و آن بستگی به نژاد اسپان و تجارب کشتکار و اعمال رویه مورد نظر دارد به هر حال اگر مدیوم فشرده شده و اسپان کمی در ان تلقیح شده باشد، مدت انکوباسیون ۳تا ۴ ماه به طول می انجامد . !

اگر می خواهید در زمان کمتری از ثمردهی قارچ بهره مند شوید، از روش کشت صنعتی(کشت در بستر خاک اره) قارچ شیتاکه بهره مند شوید. خاک اره بابستی با سوپلیمانهامخلوط گردد.پاستوریزه شود و پس از سرد شدن به همین صورت که درمورد قارچ دکمه ای عمل می گردد تلقیح شود. هیچ کلاس اضافه و مشاوره ای هم نیاز ندارد. این محصول که تنها قارچ استاندارد ایرانی هم محسوب میشود در یک ظرف پلاستیکی با فویل یا سلفونی شفاف بستهبندی شده تا به راحتی شاهد کیفیت و تازگی قارچها و برش یکدست آنها باشید. بیماری است که در دوران مختلف آسیب می رساند هم به پین آسیب می رساند و قارچ اگر به پین آسیب برساند دیگر قارچی وجود نخواهد داشت ولی اگر به پین آسیب برساند کلاهک به سمت پایین می آید بافتش کلفت و ضخیم می شود که بافتش چوبی مانند می شود. ۱- موادی که به جای تنه درختان به صورت مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد، معمولا عباتند از خاک اره و سایر فرآورده ها و زوائید کشاورزی از قبیل تفاله نیشکر ، تفاله چغندر قند ، پوست تخم پنبه ، پوست بادام زمینی و چوب ذرت که معمولافراوان هستند و در همه جای جهان وجود دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *