نیز بستگی دارد ولی عمدتاً به ساه عامل فوق بستگی دارد . از آنجا که کیفیت و کمیت تولید قارچ به کیفغیت اسپان بستگی دارد انتخاب بذر قابل اعتماد بسیار حائز اهمیت می باشد. گرچه تلاش های کمی هم در این زمینه صورت نگرفته اما در مقایسه با امکانات موجود باید پا را فراتر گذاشته سهم عمده ای از بازار های جهانی را به خود اختصاص دهیم و این در حالیست که سرانۀ مصرف قارچ در کشور ما هم اکنون پائین ترین میزان یعنی معادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم در سال را نشان می دهد و این عدد بسیار کوچکی در مقابل مزایای فراوان قارچ است که علت اصلی آن را می توان در عدم گسترش فرهنگ شناخت، مصرف، تولید و صادرات این محصول با ارزش جستجو کرد. در هنگام برداشت نیز باید قارچ ها را با توجه به فاکتور های مختلف درجه بندی کرد و در ظروف متفاوت بسته بندی کرد و به بازار فروش عرضه کرد.
!
انتخاب روش محافظت معمولا بسته به تقاضای بازار ونیز منابع موجود می باشد بعنوان مثال زمانی که محافظت با روش کنسرو کردن گران است ومقرون به صرفه نمی باشد ممکن است بتوان از روش نمک سود کردن استفاده کرد زیرا این روش ارزانتر وراحت تر است. خاکی که در پرورش قارچ استفاده می شود، خاک مخصوصی است به نام پیت که از مناطق جنگلی مانند شمال ایران بدست می آید.این خاک چندین خاصیت دارد که آن را برای پرورش قارچ مناسب می کند. آشنایی بشر با قارچ به دوران باستان باز میگردد و از آثار به جای مانده در آن زمان میتوان تشخیص داد که انسانهایی که در آن دوران میزیستهاند به قارچ بعنوان یک شکار مینگریسته و به دلیل ارزش غذایی بالا و نقش آن در درمان بیماریها اهمیت خاصی برای آن قائل بودهاند. ۴- راندمان بیولوژیکی بالا- میزان باردهی محصول در مورد قارچ های صدفی اغلب بیش از ۱۰۰درصد بوده و این میزان محصول قارچ را در ردیف محصولات با راندمان بیولوژیکی بالا در دنیا قرار داده است. قارچ دکمه ای و صدفی دو نوع قارچ خوراکی می باشند ، که در تهیه انواع غذا ها ، تولید ترشی جات و تولید کنسرو مورد استفاده قرار می گیرند .
در این روش ۲ لیتر فرمالین (۴۰%) در ۱۰۰ لیتر آب حل شده و برای ، آب پاشی ۱۰۰ متر مربع بستر استفاده قرار می گیرد . اگر در صورت عدم وجود هیچکدام از شرایط فوق بازهم میسیلیوم ها شروع به تلقیح نمودند حدود ۵/۰ لیتر آب در متر مربع اضافه نمائید زیرا چنین کاری مطمئناً سبب توقف ریسه دوانی خواهد شد . ۱ ـ میسیلیوم ها که تا حد زیادی در داخل خاک پوششی گسترش یافته و پخش می شوند و این حالت جهت ایجاد یکنواختی عموم تلاش بسیار موثر است . تعدد مزایای کشت و پرورش قارچ در گذشته موجب می گردید تا کشور هایی که به تکنولوژی تولید این محصول دست یافته بودند آن را فاش نکرده و در اختیار سایر کشور ها قرار ندهند اما امروزه محققان و تولید کنندگان کشور های مختلف جهان، تلاش به مبادلۀ اطلاعات، تجربیات و تحقیقات علمی میان کشور های تولید کننده داشته و با برقراری و گسترش هرچه بیشتر این مبادلات سعی در آگاهی مردم نسبت به مزایای مصرف قارچ و به تبع آن گسترش تولید این مادۀ غذائی مفید دارند. ۷- امکان صادرات محصول- صادرات این محصول در انحصار نبوده و به راحتی می توان قارچ تازه و یا انواع فرآورده های آن را به کشور های مختلف صادر و از درآمد خاص حاصل از صادرات این محصول با ارزش برخوردار شد.
در این مرحله باید توجه داشت که قارچ ها به راحتی صدمه می بینند لذا باید میزان دست زدن به قارچ ها به حداقل برسد. لایه بالایی باید حداقل به مدت ۱۰ روز مرطوب نگه داشته شود. مزیت این روش این است که به دلیل اختلاط خاک پوششی که در بالا قرار دارد با لایه ای از کمپوست تلقیح شده که در زیرخاک پوششی قرار دارد ، میزان و احتمال ایجاد آلودگی به حداقل خواهد رسید . غیر از درجه بندی و اندازه قارچها روش بسته بندی نیز در قیمت قارچ تاثیر دارد بدین صورت که قارچ های درجه یک را در بسته بندی های کوچک بسته بندی کرده و برای مصرف مشتری است و در نتیجه قیمت آن بالا تر است اما در صورتی که قارچها در بسته های بزرگتر بسته بندی شوند حتی اگر کیفیت آنها نیز کمتر نباشد قیمت آنها کمتر خواهد بود. کمپوست قارچ دکمه ای از هر لحاظ آماه می باشند و تنها کافی است آنها را در سالن قارچ که شرایط دمایی و رطوبتی آن تامین شده باشد قرار داده شود. قارچ هایی که ترک برداشته و چتر آن باز شده باشد ارزش بازاریابی ندارند.