3)رطوبت کمپوست را باید با دست اندازه گرفت برای این کار کمی کمپوست را در مشت می فشاریم اگر یکی دو قطره آب از آن چکید رطوبت آن مناسب است و اگر شرشر ریخت رطوبت زیاد است وباید رطوبت آن را تبخیر کرد و اگر اصلا نریخت باید به آن رطوبت اضافه نمود. ابتدا کلش گندم را باید کاملا با آب خیس نمود برای این کار بسته های کلش را از هم باز می کنند و بر روی یک بستر بتونی که دارای زه کش می باشد می ریزند با شلنگ روی آن اب می پاشند و آب خارج شده از زه کش را دوباره روی آن پمپ می کنند (آب کثیف) در ابتدا کلش به سختی آب جذب می کند به ازای هر تن کلش حدود ۵۰۰۰ لیتر آب لازم داریم. در این مرحله در ابتدا دما را به ۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۸ ساعت می رسانند سپس دما را تا ۵۲ درجه سانتیگراد پایین می آورند و برای شیرین کردن به مدت ۷ روز دیگر در این دما می ماند. برای تهیه سس قارچ، ابتدا قارچ ها را شسته و به صورت حلقهای خرد کنید و با ۱۰ گرم کره وکمی نمک بر روی حرارت کم تفت دهید تا آب بیاندازد.
6- امکان تهیۀ مواد اولیه در داخل کشور- عمده ترین مواد اولیه در تولید انواع قارچ کاه ـ کود مرغی و بذر است که در حال حاضر در کشور ما به وفور و با قیمت مناسب قابل تهیه می باشد. چنانچه در کمپوست سازی از کود اسب استفاده شود آنرا کمپوست طبیعی ، و چنانچه از کاه و کلش استفاده شود آنرا کمپوست مصنوعی مینامند. راندمان تولید در روش قفسه ای نسبت به روش جعبه ای بیشتر بوده و در این روش میتوان از کمترین فضا بیشترین استفاده را برد. اگر درجه حرارت تونل به بیشتر از ۷۱ درجه رسیده و در آن نگهداری شود، ضمن از بیم رفتن ارگان های غیر مفید، ۹۰٪ ارگان های مفید نیز کشته خواهند شد و تنها ۱۰۰،۰۰۰ارگان مفید برای شیرین کردن کمپوست خواهیم داشت. در این موقع درجه حرارت بستر بایستی بین ۱۰-۱۴ درجه باشد ولی هر اندازه قارچ ها رشد بیشتری پیدا نمایند می توان درجه حرارت را از ۱۴ به ۱۶/۵ رساند و میزان تهویه را نیز بالا برد ولی باید دقت کرد که جهت حرکت هوا، به طرف سطح قارچ نباشد. کیت های پرورشی بهترین گزینه جهت پرورش قارچ های اویستر هستند . نماتد دم فنری باعث پوک شدن قارچ و باعث سیاه و لزج شدن خاک می شود. .
نماتد دم فنری: خاک را در دمای بالای ۲۵ درجه سانتی گراد، درون استخر ریخته تا نماتد از پوشش خود بیرون بیاید. برداشت ۸ ماهه خواهد بود.در این روش می توان به همراه خاک اره از مواد مکملی چون سبوس برنج، کلش گندم و … ۲)هر کلش باید ترد باشد و هرگز سفت نباشد. چگونه به راحتی، عملکرد بالاتر از ۳۰% در هر دوره پرورش قارچ دکمه ای، داشته باشیم؟ ما به شما خریداران عزیز این اطمینان را می دهیم که طرح توجیهی قارچ دکمه ای با بالاترین کیفیت و با براوردهای مالی دقیق برای شما تهیه و تدوین شده است و ریسک خرید را از روی دوش شما برداشته ایم و روی دوش خود گذاشته ایم. کمپوست تهیه شده را در روی طبقه ها قرار میدهیم. عرض طبقه ها حداکثر ۱۴۰ سانتیمتر باشد. شرح: حوضچه ای با ابعاد طولی ۱۰ متر و عرض ۶ متر با ارتفاع ۱ متر . فنس را نیز در ارتفاع ۲۰ سانتی به شکل سطحی در حوضچه نصب می گردد جهت ایجاد تهویه ای مناسب.
البته این دما به وسیله بخاری که توسط لوله ها به زیر فنس هدایت شده ، ایجاد می گردد. از طرفی این ماده به بهبود زائده ها و ریشه کن شدن ویروس HPV در بدن کمک می کند. اما ما سعی خواهیم کرد مواردی را که در سالن کشت قارچ لازم است به ترتیب اهمیت بیان کنیم تا تولیدکننده ای که قصد راه اندازی سالن با هزینه محدود را دارد بتواند بیشترین هزینه خود را صرف موارد مهمتر کند. تنها نیاز دارید که یکسری اصول را رعایت کرده تا نتیجه ی خوبی بگیرید .در این قسمت قصد داریم ساده ترین روش تولید قارچ در منزل که بیشترین شباهت به پرورش قارچ در سالن ها را دارد برای شما معرفی کرده وتوضیح دهیم . مهم ترین تفاوتی که بین این دو قارچ وجود دارد و سبب می شود که مزیت های قبلی قارچ صدفی نسبت به قارچ دکمه ای، کمتر دیده شود، همین مسئله تقاضا و بازار فروش است. اما قارچ صدفی با وجود آن که در سال های اخیر تبلیغات زیادی درمورد آن شده ولی هنوز در بین مردم جا نیافتاده و در نتیجه بازار پسندی خوبی ندارد و چیزی که مهم است همین است که قارچی که تولید شده، سریعاً فروش برود تا هم خراب نشود و هم هزینه های تولید هدر نرود.