همه چیز درباره قارچ ها
 
توجیه اقتصادی پرورش قارچ دکمه ای – دیتا قارچ

توجیه اقتصادی پرورش قارچ دکمه ای – دیتا قارچ

این نوع در سوپر مارکت ها یافت نمی شود اما می توان آن را در بازار های محلی مازندران یافت . در مرحله اول انتخاب نوع قارچ پرورشی برای تولید در منزل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، شما می توانید برای پرورش از قارچ های خوراکی معروف مثل قارچ دکمه ای، صدفی یا گانودرما استفاده کنید، طبیعتا در نوع پرورش این قارچ ها شباهت های زیادی وجود دارد، اما فرق آنها در بستری است که رشد می کنند. اتاقهایی که از امکان هوا دهی خوب برخوردار باشند برای این کار مناسبند .در نواحی مرطوب ، اتاقهای قدیمی مناطق روستایی که با چوب یا خشت و آجر ساخته شده و روی بدنه یا سقف پشت بام آنها با کاه گل اندود داده شده بسیار مناسب است . یکی از مهمترین اهداف تولید قارچ خوراکی در ابتدای امر استفاده بهینه ازضایعات محصولات کشاورزی بوده است.تهیه کمپوست ؛ اگرچه امروز به یک فرایند صنعتی تبدیل گشته و لیکن چه به شیوه سنتی و یا صنعتی خود عامل مهمی در استفاده بهینه از امکانات و منابع موجود می باشد .در واقع می توان گفت ضایعات محصولات کشاورزی که ظاهرا تهدیدی برای این بخش محسوب میشود خود به عنوان یک فرصت در تولید و پرورش قارچ خوراکی جلوه گر شده است.

در جهان افراد زیادی به کشت و پرورش قارچ های خوراکی مشغول هستند و امروزه با پیشرفتی که در زمینه کشت قارچ خوراکی انجام گرفته است، میزان اشتغال در این زمینه، چندین برابر شده است. از زاویه ی دیگر، چون میزان تولید هم گسترش پیدا کرده است باید به فکر روش های جدید برای فروش محصولات خود نیز باشید که اگر گزینه ی صادرات را انتخاب کنید ،باید برای دریافت اطلاعات مختلف و مجوز های مورد نیاز کلی تحقیق و پرس و جو انجام بدهید که پروسه ی طولانی را برای شما رقم خواهد زد . که عبارتند از کود اسبی و مرغی که میزان ازت موجود در این کودها بین ۱ تا ۵ درصد می باشد کود مرغی عمدتاً در روش کمپوست سازی کوتاه مدت استفاده می شود که استفاده از کود مرغی در روش بلند مدت باعث ایجاد نماتدها و قارچهای مضر می شود. رایجترین روش در مکانهای مسقف امروزی بوده که در آن راندمان تولید مطلوب است و از حداقل فضا؛ حداکثر استفاده را میتوان با قفسهبندی حساب شدهای نمود. همچنین با استفاده از این روش، کنترل موارد بهداشتی و نظافت محیط کشت و خود جعبهها، بهتر صورت گرفته ، بطوری که به علت عدم یک اسکلت ثابت در اطاق رشد، به راحتی میتوان آن را تمیز و ضدعفونی نمود.

!

نیمه تراوا روی آنها میتوان رطوبت آن را حفظ و گرمای مورد نیاز را از هوای اطاق دریافت نماید. پرورش قارچ خوراکی در ابتدا نیاز به سرمایه گذاری ثابت نسبتا بالا و در طول دوره نیاز به سرمایه گذاری جاری داشته متناسب با تعداد سالن پرورش سرمایه گذاری متفاوت خواهد بود لیکن با توجه به اینکه پرورش این محصول با توجه به کوتاه بودن دوره ۵ تا ۶ بار در سال امکان پذیر است دوره بازگشت سرمایه در مدتی نسبتا کوتاه خواهد بود. دقت نمایید که در این مرحله از پرورش قارچ خوراکی باید دست های خود را به طور کامل با صابون ضد باکتری بشویید؛ سپس اسپان قارچ ها را با تفاله های قهوه ترکیب کرده و این ترکیب آماده شده را به کیسه پلاستیکی منتقل کنید. یعنی ۲.۷ کیلوگرم با استاندارد جهانی فاصله داریم که باید پر شود و روند مصرف قارچ در ایران به شدت در حال رشد است. اکنون سرانه مصرف قارچ خوراکی در ایران ۱.۳ کیلوگرم بوده که سرانه مصرف جهانی حدود ۴ کیلوگرم اعلام شده است. تولید قارچ ایران از گذشته بهصورت سنتی به بازار عراق صادر میشد و اگر قرار است به بازارهای جدید نیم نگاهی داشته باشیم لازم است تجهیزاتی مثل خطوط هوایی منظم و کامیونهای یخچالدار مناسبی در اختیار داشته باشیم.

تهیه و نگهداری بذر و آماده سازی بستر جهت کشت را خواهید شناخت و همچنین انجام عملیات داشت ، برداشت ، بسته بندی و بازار یابی آن را یاد خواهید گرفت. با توجه به افزایش گرایش عموم جامعه به مصرف این محصول تقاضای بازار در حال افزایش بوده ظاهرا فروش و عرضه آن با مشکلی مواجه نمی باشد. ب ـ کمپوست مصرف شده قارچ به عنوان کود آلی مرغوب در باغها و مزارع استفاده میشود. روزانه میلیاردها تومان درآمد ، حاصل از مصرف قارچ دکمه ای در کشور و حتی کشورهای صادر شده این محصول با ارزش است. بهعنوان مثال یک مزرعه ۴۰۰ تنی صرفا در بخش تجهیزات و گلخانههای مورد نیاز باید ۵میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام دهد که قیمت زمین هم متناسب با منطقه افزایش پیدا میکند. ج ـ سوله باید سر بسته باشد. د ـ سطح سوله تهیه کمپوست باید بالاتر از سطوح مجاور باشد. الف ـ سوله باید در مجاورت سالنهای پرورش قارچ تهیه شود. ۲۲- کدام یک از موارد ذیل از ویژگیهای سوله تهیه کمپوست نیست ؟ .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *