اما در مورد قارچ های پر یاخته ای غیر از قطعه قطعه شدن ریسه یا هیف، انواع هاگ هایی از قبیل اسپورانژیوسپور (زئوسپور و آپلانسپور(، از تولید مثل جنسی تکثیر می شوند.این نوع تولید مثل در قارچ ها به پنج روش صورت می گیرد:۱. قارچ های تک یاخته ای، تولید مثل غیرجنسی دارند و به روش تقسیم دوتایی و جوانه زدن تکثیر می یابند. از طرفی ویژگی های کمی و کیفی قارچ دکمه ای نیز تحت تاثیر بستر کشت قرار می گیرد. با استفاده از این روش کشت و پرورش قارچ دکمه ای را که پیش از این در هر سال حدود ۳ تا ۴ دوره بیشتر اجراء نمی گردید به ۵ تا ۶ دوره افزایش داده و علاوه بر این با قفسه بندی نمودن سالن های تولید سطح زیر کشت هر سالن را حداقل به ۲ برابر افزایش داده که تمام این عوامل در بالا بردن کارائی واحدهای تولیدی نقش بسزائی دارد. این قارچ ها بیشتر بر روی چوب های پوسیده درختان در جنگل ها رشد می کنند . از جالبترین قارچهای صدفی در جهان به شمار میرود در حقیقت گونههای درون این گروه دو شکلی بوده و دارای چرخه زندگی جنسی و غیرجنسی میباشد در مقیاس تجاری در آسیا بهویژه تایوان و تایلند کشت میشود این قارچ را در منابع علمی قارچ آبالون، قارچ صدفی افرا، قارچ صدفی میلر نامیدهاند.
در سال ۱۳۹۳ مقدار تولید این قارچ در کشور حدود ۱۱۷ هزار تن بوده که بیش از ۷۰۰ هزار تن کمپوست مصرفی از فعالیت تولید آن بر جای مانده وپیشبینی میشود که درآیندهای نهچندان دور مقدار کمپوست مصرفی واحدهای تولیدی افزایش بیشتری یابد لذا با توجه به ماهیت لیگنوسلولزی ترکیبات شیمیایی، در صورتیکه بتوان از این ماده در تغذیه دامهای پرواری استفاده نمود، ضمن کاهش قیمت جیره کمک شایانی به واحدهای تولید کننده قارچ در جلوگیری از آلودگی زیست محیطی ناشی از انباشت آن در کنار واحد میشود. کشت این نوع قارچ در این مکانها توانستند تا ۲۴٪ وزن کمپوست، قارچ دکمه ای تولید کنند. نظیر دیگر فراورده های فرعی کشاورزی که برای تغذیه دام استفاده می شوند، امکان دسترسی و قیمت تمام شده با توجه به مواد مغذی، تعیین کننده صرفه اقتصادی کاربرد این ماده در جیره دام است. قیمت کمپوست آزولا قارچ دکمه ای و خوراکی آریا به صورت عمده کمتر می شود. قارچ ها در همه جا یافت می شوند بنابراین متعلق به محیط خاصی نیستند و می توانند هر نوع ماده آلی را در بستر کاشت خود قرار دهند. انگل: قارچ هایی که روی موجودات زنده دیگر زندگی می کنند و غذای خود را به دست می آورند.
این قارچ به نامهای قارچ رقص ابری، و قارچ رقص پروانهای در منابع علمی نامیده میشود. پاسخ این سوال بسیار روشن است، تمام رشد و تغذیه قارچ از کمپوست یا همان کود گیاهی است. اگر غشائی که از انتهای کلاهک به پایه قارچ وصل است باز نباشد ساقه بیش از اندازه کوتاه نباشد، قارچ خوراکی سفید و کلاهک عاری از هرگونه لک و نشانه پوسیدگی باشد قارچ خوراکی درجه یک به حساب می آید. اشکال ابتدایی این قارچ ها فاقد ریسه یاهیف بوده و ساختار تک یاخته ای دارند که در واقع بخشی رویشی و نیز زایشی قارچ به شمار می آید. این مرحله ۱۲ الی ۱۵ روز طول می کشد. ۳) پاستوریزاسیون : در دمای ۵۸ – ۵۹ درجه سانتی گراد و مدت ۸ الی ۱۰ ساعت پاستوریزه می شود. به عکس، در دمای بالاتر، پینهای کمتر و قارچهای بزرگتری به تولید میرسند. هنگامی که توده های سفید روی کیسه ها ایجاد شد تا سه روز بعد ، دمای اتاق باید به ۲۰ درجه سانتی گراد برسد و به صورت آرام تهویه انجام شود ، رطوبت سالن هم باید بین ۸۵ تا ۹۰ درصد باشد . .
قبل از استفاده، جداسازی خاک پوششی از کاه کمپوست در زمان تخلیه از سالن کاملا ضروری بوده و بایستی به دقت انجام شود. پروسه تولید قارچ از ابتدا تا انتها در مدت زمان کوتاه ۲ ماهه انجام خواهد شد. در جلسه اول با قارچ، انواع آن، ساختار قارچ ها و تاریخچه آن ها آشنا شدید. در سالنهای های با تهویه طبیعی ترجیحا باید از سیستم گرم کننده شوفاژ استفاده کرد، زیرا سیستم گرم کننده (بخار) هوا را خشک کرده و با ایجاد گرمای شدید موضعی، باعث خشک شدن محیط و کاهش عملکرد ناشی از خشکی هوا خواهد شد، ولی در مورد سیستم حرارتی آب گرم (شوفاژ) که سیستم حرارتی آن با نوعی کندی نسبتا زیادی مشخص می باشد، برخلاف سیستم گرم کننده بخار، احتیاجی به تنظیم درجه حرارت به طور خود کار نیست و میتوان آن را به صورت دستی کنترل نمود. همچنین به دلیل اینکه در زمستان با اندک نور خورشید گرم خواهند شد و رطوبت را درون خود به خوبی محبوس میکنند مورد توجه میباشند ولی فرسوده شدن سریع و عدم عایقبندی مناسب از معایب این روش میباشد. رشد این قارچ در مناطق معتدل، در فصل پاییز و در طبیعت است. یک واحد قارچ که شامل ۵ عدد متوسط می باشد، حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد نیاز بدن به مس را تأمین می کند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.