همه چیز درباره قارچ ها
 
این کار در مقایس خیلی کم امکان پذیر است

این کار در مقایس خیلی کم امکان پذیر است

همچنین احتمال آلودگی برای قارچ های برداشت شده بوجود می آید، بنابراین می توان قارچ ها را در داخل یخچال با دمای ۴ درجه سانتی گراد به مدت ۶ الی ۷ روز نگهداری نمود و یا جهت کاهش خسارت وارده بر قارچ ها بلافاصله بعد از برداشت در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی با حجم ۲۰۰ و ۴۰۰ و ۱۰۰۰ گرمی بسته بندی کرد و سطح بسته را با یک لایه سیلفون پوشش داد. جهت مبارزه از حشره کش های دیازینون و مالاتیون ( به میزان ۵ در ۱۰۰۰ یا ۴ در ۱۰۰۰ ) ،کاغذهای چسبی و یا حشره کش های برقی استفاده می کنیم. کیسۀ آماده شده به مدت ۳ هفته در دمای ۲۴ درجۀ سانتیگراد و به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری می شود در این مدت نیازی به رطوبت و تهویۀ مکان مورد نظر نیست ، پس از گذشت این مدت و پوشیده شدن حداقل ۷۰ درصد سطح کیسه از تارهای سفید رنگ بنام ریسه(میسیلیوم) اقدام به ایجاد شکافهای بعلاوه ای شکل به طول ۱ سانتیمتر و به فاصلۀ ۱۰ سانتیمتر از هر جهت در پیرامون کیسۀ کشت نموده و با کاهش دما از ۲۴ به ۱۸ درجه سانتیگراد و افزایش رطوبت از طریق آبپاشی کف محیط و یا اسپری کردن آب روی کیسه ها و نیز تهویۀ هوای محیط چند نوبت در روز ، همچنین روشن نمودن یک عدد لامپ در ساعات تاریکی شرایط مناسبی را جهت باردهی قارچ فراهم می آوریم .

صفر تا صد پرورش قارچ دکمه ای زنبورهای بالغ با نفوذ نور غیر مستقیم خورشید به درون سالن ها شروع به تخم ریزی می کنند. پس از برداشت اول با تمیز کردن سطح بستر از قارچ های باقیمانده و آبیاری مجدد، پین های فلش دوم شروع به رشد کرده و در نهایت برداشت دوم و سوم نیز خواهیم داشت که به آن ها فلش دوم و فلش سوم گفته می شود. در این مرحله شما می توانید قارچ هایی را که خود تهیه کرده اید به دوستانتان هدیه دهید و یا حتی به بازار عرضه کنید. تا این مرحله از کار، شما با فنون و مهارت های کلی پرورش قارچ آشنا شدید و باید تا این جلسه به مرحله برداشت قارچ رسیده باشید و محصول خود را برداشت کرده باشید. بعد از ۷ روز از شوک دهی، قارچ به مرحله ثمردهی وارد می شود. لاروها با تغذیه خود دالان هایی درون ساقه و کلاهک قارچ به وجود می آورند. در شروع پرورش قارچ پرورش دهنده باید برنامه ای مدون برای پیشبرد اهداف خود در پیش بگیرد و نقشه ی راه خود را با توجه به تجهیزات و توان مدنظر ترسیم کند . از طرف دیگر این کود حاوی ازت بالایی در حدود۳/۵-۴/۵ درصدماده خشک است .بنابراین کود مرغ علاوه بر تأمین ازت مورد نیاز ، منبع کربوهیدراتی ساده برای شروع پروسه ساخت کمپوست و همچنین منبعی از میکروب های متنوع و فراوان مفید در ساخت کمپوست است. !

این قارچ ها برای اولین بار در مناطق کشاورزی تهران شروع به تولید شدند و بذری که برای تولید اولیه آن ها مورد استفاده قرار گرفت، برای اولین بار از انگلستان وارد شد و پس از آن با افزایش علاقه مندی ها به قارچ و همچنین پیدا کردن مصارف بسیاری در آشپزی میزان تولید آن نیز گسترش یافت و در سایر شهر ها نیز تولید آن آغاز شد. قارچ ها حاوی ویتامین D، سلنیوم و آنتی اکسیدان هایی هستند که از پوستتان محافظت می کنند ، قارچ در حال حاضر در کرم های موضعی و سرم ها نیز کاربرد دارد. امکان استفاده از آبیاری قارچ به روش مه پاش (fogger) نیز وجود دارد. آموزش کارکنان ـ رعایت اصول بهداشتی ـ اجرای برنامه های بهداشتی در احداث واحد های تولیدی و نیز بکارگیری موانع فیزیکی از جمله روش هایی در مبارزه آفات و بیماری هاست اما آنچه که بعنوان یک اصل کلی در مقابله با آفات و بیماری ها درنظر گرفته می شود و پیشگیری و نه مبارزه است که با کسب دانش لازم مقابله و پیشگیری کار سختی نخواهد بود در هر صورت برای هر محصولی وجود آفات و بیماری ها اجتناب ناپذیر بوده اما در نظر داشتن این نکته ضروری است که توجه به مسئله آفات و بیماری های خاص سالن های تولید امنیت سرمایه گذاری را تأمین و بی تفاوتی نسبت به آن البته خساراتی را در بر خواهد داشت.

این روش نیز بسیار راحت است و طعم و بافت قارچها در زمان نگهداری بیشتر حفظ میشود. این پاتوژن همچنین در پیت و سنگ آهک مشاهده میشود. کنه ها معمولاً همراه کاه و کلوش، کود مرغی و خاک پوششی پیت و یا به وسیله کمپوست های غیر استاندارد وارد سالن کشت می شوند. این قارچ ممکن است باعث کاهش فشار خون شود ،لذا در بیماران قندی و افت فشارخون ، بهتر است بافاصله زمانی حداقل چهار ساعت و در دو یا سه وعده میل شود. کنه ها با تغذیه از مسلیوم قارچ خسارت شدیدی وارد می کنند و همچنین کنه ها ناقل ویروس های قارچ خوراکی می باشند. مگس بالغ خسارت چندانی به بار نمی آورد اما می تواند به عنوان ناقل قارچ حباب تر یا حباب خشک، عامل لکه باکتریایی و کنه ها عمل کند. • دقت نمایید قبل از برداشت محصول از آبیاری بستر خودداری شود زیرا این عمل باعث پخش ذرات خاک بستر بر روی کلاهک قارچ و کثیف شدن آنها می شود. آنها از روح حیواناتی مانند گوزن شمالی که در سیبری زندگی میکند و قارچ توهمزا میخورند، برای سفر روحی و شهودی خود استمداد میکردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *