همه چیز درباره قارچ ها
 
آموزش کامل و جامع قارچ دکمه ای و صدفی (( تئـــــوری ۶ ))

آموزش کامل و جامع قارچ دکمه ای و صدفی (( تئـــــوری ۶ ))

شباهت بسیار زیاد این قارچ با قارچهای خوراکی موجب بروز این مسمومیت است. به دلیل شباهت آن به سایر قارچهای خوراکی، موارد مسمومیت منجر به مرگ زیاد است. همانطور که از نام این قارچ مشخص میشود، دارای خاصیت سمی شدیدی بوده و خوردن نصف کلاهک آن میتواند منجر به مرگ انسان شود و از مرگ فردی و گروهی گزارشهای متعددی وجود دارد. برای برداشتن قارچ کافی است که کلاهک آن را در دست بگیرید و یک پیچ به آن داده تا پایه آن از بستر جدا شود . بنابراین اگر شما خوب آموزش ببینید و تمام نکات را رعایت کنید و در پرورش قارچ خود نظم کاری داشته باشید .حتما بالاترین میزان برداشت را خواهید داشت. اگرچه قفسه بندی اتاق پرورش این امکان را میدهد تا از کل فضا استفاده کرد ولی میتوان بستههای کمپوست را صرفاً در کف اتاق و روی پایههای مناسب قرار داد. نکته مهم: در هیچیک از مراحل فاز یک دمای توده نباید بالاتر از ۷۵درجه سانتیگراد فراتر برود در غیر اینصورت مواد غذایی مورد نیاز و مفید در توده کمپوست سوخته و از بین خواهند رفت همچنین این دما نبایستی کمتر از ۴۰درجه بشود. محیطی که برای پرورش قارچ در نظر گرفته می شود باید دارای اتاقکی به ابعاد ۴ متر مربع باشد.

پس از اتمام عملیات کمپوست سازی و خنک نمودن آن اقدام به بذر زنی نموده این کار را می توان در سالن پاستوریزاسیون و یا سالن های تولید بسته به روش های موجود انجام داد در هر حال میزان بذر مصرفی ۳ تا ۵ درصد وزن کمپوست موجود و بنابر سویه مناسب و انتخاب گردیده می باشد.انتخاب سویه مناسب موجب می گردد محصول تولید شده در شرایط نامساعد محیطی همچنین مقابله با بیماری ها مقاومت بیشتری از خود نشان داده و در شکل ظاهری و به تبع آن بازار پسندی محصولات تولیدی و حتی میزان باردهی بهترین حالت ممکن را داشته باشد. تغییر خوب و بد دو روی یک سکه هستند که با توجه به شرایط محیطی و اطرافیان اتفاق میافتد. زمانی که خاک در بستر جای می گیرد، احتمالاً با کمپوست مخلوط می گردد. این مرحله از لحظه قرار دادن کمپوست در سالن آغاز می شود و تا روز دوازدهم که خاکدهی انجام می گیرد به طول می انجامد . از زمان دیدن این توده های سفید تا روز سوم باید دمای محیط برابر با ۲۰ درجه سانتی گراد، تهویه به شکل آرام و رطوبت نیز بین ۸۵ تا ۹۰ درصد حفظ گردد.

گرفتگی عضلات، هذیان، تشنج، و اسهال و استفراغ از نشانههای اولیهی مسمومیت است که در عرض یک روز خود را نشان میدهند. قبل از ریختن کاه ها (بستر ) در پلاستیک ( پلاستیک های خیاری) بهتر است چند سوراخ در کٿ پلاستیک ایجاد نمایید. قبل از بسته بندی به قارچ خشک شده اجازه دهید به طور کامل خنک شود. از سوی دیگر از نظر ارزش غذایی قارچ ها بعد از گوشت قبل از سبزی قرار دارند و به گوشت گیاهی معروفند . رنگ آن سفید مایل به زرد و گاهی سبز کم رنک است که بهطرف لبهها رنگ آن روشنتر میگردد تیغههای زیر کلاهک سفیدرنگ و بهصورت آزاد قرار دارند. برای سالن های کوچک نیازی به خرید هواساز نیست و می توان با قرار دادن گونی در سالن برای بالا رفتن و حفظ رطوبت سالن اقدام کرد که خیلی به صرفه نیز می باشد. کسانی که با این بیماری قارچها آشنایی ندارند بهتر است بدانند که با انتشار سریع بیماری در خاک پوششی، مناطق بزرگی به قطر ۳۰-۹۰ سانتیمتر، کچل شده و فاقد کلونی بندی میسیلیومی خواهند شد. چون که هم از نظر آب و هوایی ایده آل میباشند و چون شالی کاری در این مناطق انجام میگیرد وجود کاه و کلش فراوان و ارزان برنج بستر کشت مناسبی فراهم خواهد آورد.

!

این عوامل از قدرت بقای طولانی در شرایط هوای آزمایشگاه ونیز توانائی زیادی در ایجاد آلودگی برخوردارند . باکتری ها از دیگر عوامل ایجاد کننده بیماری های قارچ هستند. فیزیولوژی(ضریب ۳)، میکروب شناسی شامل باکتری شناسی، ویروس شناسی و انگل و مبارزه با بیماری ها و آمار مقدماتی(ضریب ۱). نتایج این آزمایش نشان داد که مهمترین چیزی که باید واکنش بیماری را متوقف کند تولازین است. اپتیمم درجه حرارت در حین رشد میسلیوم برای قارچ دکمه ای ۲۴-۲۵ درجه و برای خویشاوند این گونه یعنی بیتورکیس حدود ۲۸ درجه سانتیگراد است. میزان و شدت جریان هوای برگشتی موردنیاز بستگی به درجه حرارت و میزان فعالیت کمپوست دارد. یک تولید کننده کمپوست ابتدا باید با مقدار کم شروع و تولید نماید و زمانی که در اثر تجربه به نتایج خوبی دست یافت، به تهیه کمپوست در سطح وسیع تر و با کیفیت عالی اقدام نماید. میزان قارچ برداشتی در ایران بین ۲۰ درصد تا ۲۵ درصد است که بستگی به کمپوست ،خاکپوششی و تجربه شخص تولیدکننده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *