در صورتی که آب اضافی از آن چکید، آبیاری قارچ بیش از اندازه بوده است. در این زمان معمولاً سطح کلاهک پهن شده و قطر آن به ۵/۳ الی ۷ سانتی متر می رسد. می توانید دسته های را به صورت ریش ریش در آورده و در آب بپزید . و بهترین تولید کننده کمپوست در ایران چه شرکتهایی هستند؟ برای اینکه دمای خاک بالا برود باید از پد گرم کننده یا هیتر استفاده کنید. سالنهای پرورش قارچ بایستی از هر لحاظ مسئله عایق بندی در آنها رعایت شود تا اتلاف انرژی در آنها به حدقل برسد در پرورش صنعتی از سالنهای دوجداره استفاده میکنند یا دیوار هار با موادی پوشش میدهند که عایق دما باشند. مناسبترین رطوبت هوا ۸۵ تا ۹۰ درصد می باشد . این آب بسیار پرخاصیت و طعم دار است و برای تهیه سس انواع غذاها می توان از آن استفاده کرد. بهتر است آب این استخر از آب کثیف استفاده شده در عملیات کمپوست سازی قبلی تامین شود. .
شفیره شبیه به حشره بالغ است ولی بدنش نرمتر ورنگش سفید بوده وبدنبال تامین غذا حرکتی ندارد . فراوانی غذا در آشپزخانههای نامرتب و کثیف که به طور متناوب تمیز نمیشوند، باعث وفور سوسریها در این مکانها می گردد. در طول شب روی کف اتاقها، میزها و دیگر وسایل خانه حرکت کرده و دنبال غذا می گردد. به دلیل منافذ زیاد حالت چوب پنبه ای داشته و کنار درختان رشد می کند و خوردن آن سخت است . نکنته مهم: درهنگام رافلینگ زیاد با خاک بازی نکنید زیرا باعث ضعیف شدن میسیلیوم میشود. به احتمال خیلی زیاد ذرات خاک و میسلیوم به ساقه و کلاهک چسبیده باشد،کلاهک را تمیز کنید. 🔸بخشهای مختلف ساختمان قارچ که شامل هیفا، اجسام بارده و میسلیوم است. جنس نر در مورچهها بالدار بوده و بال خود را تا زمان مرگ حفظ میکنند و مادهها هم در بین مورچهها بزرگترین گروه خانواده را شامل میشوند و این مورچهها بالدار بوده و قبل از جفتگیری بالهایشان میریزند و اما جنس کارگر در مورچها بدون بال بوده و کارگران مادههای عقیم هستند و مورچههای کارگر بیشترین افراد را در کلنی شامل شده واکثر فعالیت وکار را به عهده دارند . اندازه قارچ ها دو روز قبل از برداشت به دو برابر افزایش می یابد. .
ارتفاع سالن پرورش خانگی هم از دو و نیم تا سه متر است . عملیات مبارزه با مورچهها بسته به نوع مورچه ، محل زندگی و شدت آلودگی متفاوت میباشد واین عقیده اشتباه است که با معدوم کردن مورچههای داخل ساختمان دیگر مورچه ائی وجود نخواهد داشت چون در لانه مورچهها مجددا کارگران وسربازان دیگری تولید شده و به بیرون اعزام خواهد شد ودر واقع تا به وجود آمدن مورچههای جدید میتوان این اطمینان را داشت که سمپاشی موثر بوده است. در ضمن به دلیل ظهور آلودگی های میکروبی در سطح کلاهک قارچ لکه های قهوه ای پدید می آید. اولین تصویری که از قارچ در ذهن هرکسی نقش می بندد ، تصویر این قارچ است . هم چنین خشک بودن سطح بستر باعث زرد شدن پین ها و عدم رشد آنها می شود.علاوه بر دما، تهویه و آبیاری در زمان برداشت، باید به میزان رطوبت محیط نیز توجه نمایید. عملیات داشت در طول رشد پین های قارچ شامل مدیریت و کنترل دمای هوای کمپوست و هوای سالن و میزان دی اکسید کربن بوده و اغلب بستگی به نژاد و تعداد پین های مورد نیاز پرورش دهندگان دارد.۷-۴ زمان برداشت محصولوقتی کلاهک قارچ در حد مطلوب رشد کرد، ولی باز نشده باشد یعنی تیغه های زیر کلاهک مشخص نباشد زمان برداشت فرا رسیده است.
سمومی که برای مبارزه با مورچه بکار میروند شامل : بایگون ۱% ، دیازینون ۱% ، دورسبان ۵/۰ % ، سوین ۲% میباشد و چنانچه عملیات گردپاشی مورد نظر باشد از سم سوین به میزان ۵ الی ۱۰ % ویا از گرانولهای حاوی بایگون به میزان ۲ % میتوان استفاده کرد . عمل سمپاشی با محلولهای سمی ، معمولا در شرایط کاملا مناسب باید صورت گیرد و چون مورچهها از محلهای سمپاشی شده فرار میکنند و برای تهیه مواد غذائی از راههای دیگر استفاده میکنند بنابر این باید اطراف لانه را به خوبی سمپاشی نمود تا راهی برای فرار وجود نداشته باشند. برای سرد کردن کمپوست، اگر فیلتر هوا دارید، از هوایی استفاده کنید که از این فیلتر عبور می کند. آبیاری بیش از اندازه، دمای بالا و تهویه کم باعث پلاسیدگی قارچ و چروکیده شدن بافت میوه های قارچ می گردد.در صورتی که آب در داخل بستر کشت قارچ بیش از حد مجاز باشد، در این حالت به دلیل رطوبت بالای بستر کشت قارچ اکسیژن بستر کشت کاهش یافته و ریسه های قارچ ضعیف می شوند و میزان باروری آنها ک اهش می یابد. از آنجا که تخم ریزی پیش فرض است ، می توانید آن را مستقیماً در بالای مخلوط کمپوست بمالید.