محیط کشت را با آب کافی پر کنید , تا زمانی که آب برای ۲ تا ۳ دقیقه بجوشد دما را بالا ببرید . یک کابین بسته یا گوشه کمد بی استفاده یا هر مکان تاریکی در داخل خانه , یا حتی کابین های خالی آشپزخانه نیز , فضای کافی برای جای دادن گلدان و پرورش قارچ در گلدان را دارند . یک گلدان کم عمق انتخاب کنید , قارچ دکمه ای که سطح بیشتری داشته باشد و محیط کافی و بیشتری برای پرورش قارچ داشته باشد . پس سطح محیط کشت را با خاک خوب بپوشانید . بعد از آن کاملا بذر را با خاک قهوه مخلوط کنید . یک قطعه اسپون را که در محیط بسته و کاملا استریل محفوظ است باز کرده و به دوازده قطعه کوچک تقسیم کنید. پس از یک مدت طولانی ذخیره سازی یا تکرر تکثیر و استفاده در کاشت ،استوک های بسیار مولد یا نژاده های قارچهای کشت شده ممکن است کندی ویا تاخیر تدریجی و ناگهانی در رشد و یا کاهش در محصول پدیدآورند.این پدیده ممکن است در اثر تغییرات ژنتیکی یا متاثر از شرایط نامساعد محیط باشد . این عوامل از قدرت بقای طولانی در شرایط هوای آزمایشگاه ونیز توانائی زیادی در ایجاد آلودگی برخوردارند . .
این باکتری اصلی ترین منبع جهت پرورش و رشد قارچ محسوب می شود . این دما برای رشد قارچ ها بسیار مناسب است . چقدر خوشمزه و خوش طعم است؟ این نوع از قارچ بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد . سپس دمای کمپوست را به ۴۸-۴۵ می رسانیم در این مرحله کمپوت آمونیاک از دست میدهد و شیرین میشود که اصطلاحاً به آن conditioning می گویند. اکثر قارچهای متداول به این شاخه تعلق دارند به عنوان مثال اکثر قارچهای بیماریزا گیاهی مانند «سیاهکها» (Smut) و « زنگها» (Rust) جزیی از شاخه بازیدیومایکوتا به حساب میآیند. طول مدت این مرحله با توجه به میزان تنوع دمایی نقاط مختلف کمپوست در کنار میزان فعالیت کمپوست از ۵تا ۱۵ ساعت است. نتایج این آزمایش نشان داد که مهمترین چیزی که باید واکنش بیماری را متوقف کند تولازین است. پس از اتمام عملیات کمپوست سازی و خنک نمودن آن اقدام به بذر زنی نموده این کار را می توان در سالن پاستوریزاسیون و یا سالن های تولید بسته به روش های موجود انجام داد در هر حال میزان بذر مصرفی ۳ تا ۵ درصد وزن کمپوست موجود و بنابر سویه مناسب و انتخاب گردیده می باشد.انتخاب سویه مناسب موجب می گردد محصول تولید شده در شرایط نامساعد محیطی همچنین مقابله با بیماری ها مقاومت بیشتری از خود نشان داده و در شکل ظاهری و به تبع آن بازار پسندی محصولات تولیدی و حتی میزان باردهی بهترین حالت ممکن را داشته باشد. .
این دقیقا کار خورشید را انجام خواهد داد . بعضا ممکن است از مکانهایی جهت این کار استفاده شود که دارای اتاق می باشد و مثلا یک منزل متروکه را برای این کار در نظر می گیرند. کمپوست به دو روش از نظر مواد و دو روش از نظر زمان عمل آوری تقسیم می شود. از زمان شروع شوک دهی حدود ۱۲ روز طول می کشد تا اولین محصول بدست آید. حداقل آب مورد نیاز واحدهای پرورش قارچ، برای یک واحد ۲۰۰ تنی بدون احتساب واحد کمپوست سازی، ۲۵ مترمکعب در شبانه روز و معادل ۰/۳ لیتر در ثانیه می باشد. با این مقدار بذر هم بعد از ۱۴ روز کمپوستهایش آماده خاکدهی شده بود و الان هم احتمالا فلش ۱ را برداشت می کنند. ۲)در این مرحله کاه باید با کود مرغی مخلوط شود.(به ازای هر تن کاه خشک ۶۰۰ کیلو کود مرغ) این کود در دو مرحله با کاه مخلوط می شود،در ابتدا ۴۰۰ کیلوکود را مخلوط کرده و بعد ازگذشت ۵ روز۲۰۰ کیلوگرم کود باقی مانده را مخلوط می کنیم وبه صورت کپه درآورده می شود. .
10) اسپان قارچ ( بذر مصرفی ) مورد استفاده در تلقیح بایستی کاملا تازه وعاری از هر گونه آلودگی باشد. یکی از مهم ترین مزیت های قارچ صدفی نسبت به قارچ دکمه ای، تحمل آن به طیف دمایی مختلف است. میزان رشد قارچ ها در محیط های سرد بهتر است . اگر می خواهید قارچ را بر روی محیط کشتی مانند خاک اره یا کاه پرورش دهید , باید قبل از تزریق بذرهای قارچ به محیط کشت , آن را استریل کنید . خاک باید همیشه رطوبت داشته باشد و نمدار باشد . قارچ ها کلروفیل ندارند , اصلی ترین قسمتی که باعث سبز ماندن برگ ها می شود , و باید غذای خود را در طول رشد و از محیط کشت به دست آورند . ۳- ایا پرورش قارچ درامد دارد؟ برای قارچ های دکمه ای اصولا به هنگام حرید کمپوست مشتری درخواست خرید خاک را نیز دارد. حدودا ۱۰۰ ترکیب مختلف در این قارچ وجود دارد که اثرات ضد سرطانی دارند . خاک یا پیت : خاک مخصوص کشتقارچ که در زمانی خاص روی کمپوست ریخته می شود و قارچ روی این خاک رشد می کند. همواره سطح خاک را مرطوب نگه دارید , محیط را تاریک و خنک , تا رشدش را تحریک کند .