از میان ارگان های ترموفیل فعال در پروسه ساخت کمپوست فاز یک، باکتری ها مهم ترین نقش را ایفا می کنند که سهم اکتینومیست ها ( که به نوعی باکتری گرم مثبت هستند) قابل توجه است . مثلا وزن ۵۰۰ گرم که معادل نیم کیلو می شود نوعی شیوه فروش قارچ است. مراکز پرورش دهنده قارچ، قارچ دکمه ای سفید ۵۰۰ گرمی را پس از جمعآوری سریعا به بازار منتقل می سازند. قارچ دکمه ای سفید ۵۰۰ گرمی در بسته بندی های مناسب توسط مرکز پخش عمده در اختیار مشتریان قرار می گیرد. بیماری حباب خشک بسیار سریع پخش می شود زیرا دارای اسپورهای چسبنده است. اطمینان حاصل کنید که خاک یک سطح است و به طور مساوی داخل جعبه پخش شده است. بنابراین توجه به دمای کمپوست و کاهش آن در روزهای قبل از شروع هوادهی بسیار بااهمیت است. در این مرحله رطوبت روزنامه میزان رطوبت لازم کمپوست را تامین می کند و نیازی به رطوبت دهی محل نیست.
قارچ های خوراکی دکمه ای باید حالتی داشته باشند که حمل و نقل را تحمل کنند. از این رو در دسته بندی جداگانه ای قرار می گیرند که از مواد آلی مرده تغذیه می کنند. امروزه انواع قارچ سفید دکمه ای با استفاده از روش های علمی تکثیر شده و رشد پیدا می کنند که در این جا به اختصار بیان می شود. اهمیت قارچ ها امروزه به دلیل طعم و نقشی است که در تهیه انواع غذا ها مانند سالاد، سوپ و فست فود ها بر عهده دارند. قارچ به دلیل خواص درمانی و تغذیه ای بسیاری که دارد با تقاضای بالایی برای خرید همراه است و از این رو امروزه صنعت تولید و پرورش قارچ های خوراکی به یکی از پر سود ترین صنایع در بخش تولید مواد غذایی و خوراکی مبدل شده است. Ganoderma Lucidum از شاخه قارچ های چتری است که در طبعت بر روی چوب و تنه درختان رشد می کند . ♻️ تولید قارچ در ایران از نمونههای عملی است که توانسته اشتغال دائمیبرای افراد ایجاد کند. در تعریف علمی قارچ گفته شده است که فاقد اندام فتوسنتز بوده و از این رو گیاه تلقی نمی شود. .
قسمت هاگدان گیاه شبیه به کلیه انسان و به رنگ قهوه ای- قرمز است که در لبه های قارچ، کمرنگ تر می شود. لازم به ذکر است که هر کدام از مراحل طی شده نیاز به کنترل از جهت دما و میزان رطوبت دارند. روز چهاردهم تا سی ام 👈 پس از سفید شدن کمپوست، ادامهی رشد رویشی میسلیوم ها باید در خاکپوششی صورت گیرد. حداکثر تا یک هفته بعد از برش پلاستیکها قارچهای کوچک در بدنه بستر ظاهر و پس از چند روز بزرگ و قابل برداشت خواهند شد. اما مقدار آن در شیتاکه ۹/۴ تا ۸ درصد وزن خشک قارچ است ، پس قارچ دکمه ای شیتاکه را می توان جزء غذاهای کم چرب معرفی کرد. از این رو افرادی که تجربه کافی در زمینه را ندارند بهتر است با پرورش دهندگان با تجربه مشورت نموده و راهنمائی های لازم را از آنها دریافت دارند. ابتدای در ورودی سالن برای هنگام ورود به سالن باید از حوضچه آب و آهک که محلولی از آب و آهک و دیگر سموم قارچ کشی چون بنومیل و کاپتان و غیره است استفاده شود.
مبارزه با آفات و بیماریهای قارچ صدفی : با توجه به اینکه نوع سموم مصرفی و زمان جهت مبارزه واثرات ثانویه آن خیلی حساس است ومیبایستی با تشخص کارشناس واحد تولیدی تعیین واقدام گردد لذا از ذکر توضیحات در رابطه با مبارزه شیمیایی در اینجا معذوریم. برای فروش و خرید فارچ به صورت بهینه قارچ خوراکی درجه یک باید در زمان برداشت بلافاصله در محل بسته بندی شوند. برای جمع آوری قارچ، کافی است کلاهک را در دست گرفته و یک پیچ به آن داده تا پایه آن از بستر جدا شود و بلافاصله ساقه کثیف و آلوده را با چاقوی تیز قطع کرده و داخل سبد بگذارید. در محل هر سوراخ قسمتی از خاک را تا عمق ۵ سانتی متر با وسیله ای خارج کرده و با دست چپ یک قطعه اسپون بجای آن گذاشته و روی آن را بپوشانید بطوریکه عمق کاشت ۳-۵ سانتی متر از سطح خاک باشد و به همین ترتیب پیش بروید تا کلیه بستر کاشت شود. ارتفاع سالن برای کنترل بهتر دما و رطوبت و چرخش هوا بهتر است حداقل ۳ و حداکثر ۴ متر باشد.